-
Priprema20 min
-
Kuhanje1h
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Patlidžan raspoloviti po dužini, a zatim svaku polovicu izrezati na tri jednaka dijela. Na dasku za rezanje staviti dva noža, a između patlidžan izrezanom stranom okrenutom prema dolje. Oštrim nožem zarezati komade patlidžana. Zarezane komade patlidžana dodati u zdjelu zajedno s 1 kašikom soli i 500 ml vode. Ostaviti da odstoji dok ne pripremite meso.
Glavicu luka oguliti i naribati ili sitno isjeckati. U zdjelu dodati luk, mljeveno meso, so mljevenu crvenu papriku i biber. Izmiješati. Zarezane dijelove patlidžana puniti mesom i redati u pekač.
U zdjelu dodati paradajz pastu, 1 malu kašiku soli, 1 malu kašiku mljevene crvene paprike, 1 malu kašiku bibera, ulje i 200 ml vode. Dobijenim umakom preliti punjene patlidžane. Peći 1h.
Po želji poslužiti uz pavlaku ili jogurt.
Patlidžan s mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Patlidžan raspoloviti po dužini, a zatim svaku polovicu izrezati na tri jednaka dijela. Na dasku za rezanje staviti dva noža, a između patlidžan izrezanom stranom okrenutom prema dolje. Oštrim nožem zarezati komade patlidžana. Zarezane komade patlidžana dodati u zdjelu zajedno s 1 kašikom soli i 500 ml vode. Ostaviti da odstoji dok ne pripremite meso.
Glavicu luka oguliti i naribati ili sitno isjeckati. U zdjelu dodati luk, mljeveno meso, so mljevenu crvenu papriku i biber. Izmiješati. Zarezane dijelove patlidžana puniti mesom i redati u pekač.
U zdjelu dodati paradajz pastu, 1 malu kašiku soli, 1 malu kašiku mljevene crvene paprike, 1 malu kašiku bibera, ulje i 200 ml vode. Dobijenim umakom preliti punjene patlidžane. Peći 1h.
Po želji poslužiti uz pavlaku ili jogurt.